1

Huid Therapie

Acne

Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen. Acne wordt meestal ’jeugdpuistjes’ genoemd, maar ook op latere leeftijd kan men nog acne krijgen. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar zich veel talgfollikels bevinden, zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug. Acne wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie, een verstopte en nauwe uitvoergang van de talg. Bacteriën in de talgklieren en de mannelijke hormonen androgeen spelen ook een belangrijke rol bij het ontstaan van acne. Naast deze oorzaken zijn er nog uitwendige oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of verergeren van acne. Onze huidtherapeuten zullen u tijdens een consult daar van op de hoogte houden.

Behandeling

Acne ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit. Er zijn oppervlakkige comedonen ( mee-eters) en meer onderhuids gelegen comedonen. In andere gevallen staan ontstekingsverschijnselen meer op de voorgrond en bepalen papels en pustels ( pukkels, puistjes) daarom zijn onze acne behandelingen per persoon verschillend en er wordt ook natuurlijk rekening gehouden met de voorgeschreven medicatie. We beginnen onze acne behandelingen altijd met het reinigen van de huid daarna word er een peeling uitgekozen dat geschikt is voor de soort acne en de huidtype van de cliënt. Na de peeling wordt er dieptereiniging gedaan. De dieptereiniging bestaat uit het aanprikken van pustels en papels (puistjes) en het weghalen van oneffenheden. Daarna zal een masker worden aangebracht om de huid rustiger te maken. Als laatste zal een verzorgende crème in combinatie met een zonnebrandcrème worden aangebracht.Na de behandeling zal de huid rustiger worden en er zullen minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan waardoor pijnlijke rode plekken worden voorkomen.

Chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een glycolzuurpeeling. De sterkte van deze peeling is afhankelijk van de soort acné. Een ernstigere acné vereist een zwaardere peeling. Chemische peeling dringt door in de huid. Bij deze acné behandeling losse de zuren de tussencelstof van de hoornlaag op. Hierdoor ontstaat er een versnelde afschilfering. Na afloop kunnen de comedonen en pustels op een steriele manier verwijderd worden. Chemische peeling is niet geschikt bij een actieve acne. Chemische peeling is ook geschikt voor grove porieen en pigmentvlekken.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het aanleren van het aanbrengen van de camouflage, zodat de gebruiker de camouflage zelf dagelijks of wanneer nodig kan aanbrengen.

De camouflagetherapie bestaat uit een aantal consulten:

 • Vraaggesprek om de aard van de aandoening en de wensen van de cliënt te bespreken.- Kleur van de camouflage bepalen aan de hand van de wensen van de cliënt.
 • Aanleren hoe de camouflage aangebracht dient te worden.
 • Eventuele controle of vervolgafspraken.

Huidaandoeningen die voor camouflagetherapie in aanmerking komen zijn:

 • Pigmentatiestoornissen
 • Couperose
 • Brandwonden
 • Wijnvlekken
 • Spataderen

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een vorm van mechanische peeling met behulp van fijne kristallen wordt het bovenste huidlaagje verwijderd. microdermabrasie is een fantastische pijnloze techniek om de huid gladder, zachter en frisser te maken. Bij ons word microdermabrasie alleen door een professionele huidtherapeute uitgevoerd.

Indicaties:

 • Verouderde huid
 • Rimpels
 • Vochtwallen
 • Acne littekens
 • Overige littekens
 • Pigmentvlekken
 • Verlies van elasticiteit
 • Ouderdomsvlekken
 • Hyperkeratosis (verhoorning van de huid)
 • Beschadiging door UV-stralingHuidverkleuringen
 • Comedonen (mee-eters) - Vergrote poriën

Oedeemtherapie

Oedeem oftewel lymfoedeem is een zichtbare zwelling door toename van vocht. Dit kan zich over het hele lichaam manifesteren. Het vocht hoopt zich op doordat er een storing zit in het lymfsysteem. Dit systeem is te vergelijken met de bloedsomloop, maar dan met name in de huid.

De therapie bestaat uit manuele lymfdrainage, wat een soort massage is die het vochtafvoerende systeem bevordert. Door het hele lichaam zitten die lymfvaten en wanneer er een paar kapot zijn, zorgt de therapie ervoor dat het vocht omgeleid wordt. Eén behandeling kan al wel een verschil maken en omdat te houden wordt er meestal compressietherapie gegeven, denk aan zwachtelen. De omvang van bijvoorbeeld de ledematen wordt gemeten voor de behandeling en ook erna en wanneer alles stabiel is eindigt de therapie uiteindelijk in het aanmeten van een elastische kous.

Littekentherapie

Wanneer er sprake is van een pijnlijk, vastzittend en/of verkleefd litteken kan littekentherapie zorgen voor mobilisatie en versoepeling van het litteken waardoor de pijn vermindert en zodoende eventuele bewegingsbeperking verminderen. Vroegtijdige behandeling kan veel ongemak in een later stadium voorkomen. Littekentherapie zorgt er ook voor dat het litteken minder zichtbaar wordt.

Voor huidtherapie neemt u contact op met Evita

Wilt u graag een huidtherapie behandeling ondergaan? Neem contact op met Evita en maak gebruik van het online contactformulier aan de rechterkant, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk voor een afspraak!

Huidverjonging

Microdermabrasie

nu voor €60,-

Botox nu vanaf €99,-

Acne behandeling vanaf €45,- 

Vacature

Voor vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn wij opzoek naar gediplomeerde Huidtherapeuten en Schoonheidsspecialisten.

Ken of ben jij zo iemand, neem dan contact met ons op.

Bel mij voor een afspraak

Naam:  Telefoon:  Locatie:
Bericht: 

Algemene Voorwaarden

Verzenden

Website door Sprite IT