1

Laser Ontharing

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. De oudste verwijzingen naar ontharingsmethoden kunnen we terugvinden op Egyptische hiërogliefen die beschrijven, dat de vrouwen aan het hof van de Farao`s haarloos, glad en schoon moesten zijn. Ze harsten hun benen, oksels en schaamhaar met een taaie emulsie van olie en honing.

Haar vermindering door laserlicht

In de loop zeventiger jaren van de vorige eeuw is ontdekt, dat bepaald laserlicht haarvermindering tot gevolgd had. Deze ontdekking werd in eerste instantie gedaan bij de zogenoemde ruby-lasers en alexandrite-lasers. Deze lasers zijn ontwikkeld voor het behandelen van bloedvaten. Hierbij is sprake van selectieve opname van licht, in dit geval door de oxyhemoglobine in het bloed. Als bijwerking, constateerden de behandelaars een verminderde haargroei bij de patiënten.

Permanente ontharing door Light Sheer

Op basis van die ervaring en later ook met de Nd YAG lasers is men patiënten speciaal gaan behandelen voor het permanent verwijderen van overbeharing op het lichaam. Deze oudere typen lasers werken het beste op lichte huiden en donkere haren. Op basis van wetenschappelijke onderzoek heeft men in de loop van de daarop volgende jaren ontdekt dat de Light Sheer diode laser een van de beste methoden is voor het permanente ontharing.

Zijn de resultaten definitief?

De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd. Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot zeven behandelingen resultaat. Een 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden. 

Een laserbehandeling ondergaan? Neem contact op

Wilt u graag een laser ontharingsbehandeling ondergaan bij Evita? Neem contact op via het online contactformulier aan de rechterkant. Laat uw naam, telefoonnummer en uw locatie achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug voor een afspraak.

Huidverjonging

Microdermabrasie

nu voor €60,-

Botox nu vanaf €99,-

Acne behandeling vanaf €45,- 

Vacature

Voor vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn wij opzoek naar gediplomeerde Huidtherapeuten en Schoonheidsspecialisten.

Ken of ben jij zo iemand, neem dan contact met ons op.

Bel mij voor een afspraak

Naam:  Telefoon:  Locatie:
Bericht: 

Algemene Voorwaarden

Verzenden

Website door Sprite IT