Laserontharen: een definitief afscheid van uw ongewenste haren?

19 juni 2017

Ongewenste en/of overmatige haargroei is niet fijn. Zeker niet wanneer dit op een zichtbare plaats als in het gezicht is. Maar niet getreurd, want u bent echt niet de enige met dit probleem. De oplossing? Laserontharen. Met deze laserbehandeling neemt u afscheid van uw ongewenste haren.

Hoe definitief is definitief ontharen?

Er wordt wel vaker gezegd dat diverse methoden zorgen voor een definitieve ontharing. Maar wat is definitief ontharen en hoe definitief is het? Bij definitief ontharen wordt van alle aanwezige haren het haarzakje doodgemaakt. Deze haren komen dus niet meer terug. Dit wil niet zeggen dat er op de behandelde plek nooit meer haren kunnen groeien. In onze huid zitten namelijk de zogenoemde slapende haren. Haren die actief worden door bijvoorbeeld hormoonwisselingen.

Verschillende methoden van definitief ontharen

Er zijn over het algemeen twee verschillende methoden van definitief ontharen:

 

 • Elektrische epilatie
  Met elektrische epilatie wordt haartje voor haartje met een heel dun naaldje behandeld. Vervolgens wordt er een elektrisch stroompje toegediend en wordt het haartje geabsorbeerd.
 • Ontharing met licht
  Ontharing met licht is de modernste en meest elegante manier van ontharen. Er zijn twee verschillende systemen voor ontharing met licht: laser en de flitslamp.

 

Wat is laserontharen?

Laserontharing is een snelle, veilige, effectieve en pijnloze manier om overbeharing of ongewenste haargroei te verminderen. De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Het pigment in het haarzakje absorbeert dit licht. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij. Net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien.

De ‘probleemgebieden’

Laserontharen is geschikt voor het behandelen van overbeharing bij zowel vrouwen als mannen. De ‘probleemgebieden’ die vaak worden behandeld zijn:

 • het gezicht;
 • de bikinilijn;
 • de oksels;
 • de benen;
 • de borst, buik en/of rug.

Voor iedereen?

Jammer genoeg is laserontharen niet voor iedereen geschikt. Bij mensen met onvoldoende pigment, dus mensen met rood, lichtblond en grijs haar, is laserontharing niet mogelijk. In deze haarkleuren zit namelijk bijna geen pigment. En pigment is nodig om het haarzakje te kunnen verwarmen. De beste manier van definitief ontharen in deze gevallen is elektrische epilatie.

Het resultaat van laserontharen

Na een laserbehandeling vallen uw haren na twee tot vier weken uit. Gemiddeld is er na vijf tot zeven behandelingen resultaat te zien. Na deze vijf tot zeven behandelingen is ongeveer 80% van uw haren verwijderd. Resterende haren zijn de meestal te dun en te licht van kleur om laserlicht te kunnen absorberen. 

Een resultaat van 100% kan jammer genoeg niet worden gegarandeerd. Na de behandeling blijven er namelijk donshaartjes achter en kunnen de ‘slapende haren’ zich in de loop van de jaren ontwikkelen.

Kies voor de gediplomeerde huidtherapeuten van Evita

Laserontharing laat u natuurlijk niet door de eerste de beste doen. De huidtherapeuten van Evita Beauty Center zijn niet de eerste de beste. Het zijn gediplomeerde huidtherapeuten die hun vak als geen ander verstaan.

Dus bent u op zoek naar een geschikt bedrijf voor een pijnloze, effectieve en veilige manier van laserontharen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We nemen graag, samen met u, definitief afscheid van uw ongewenste haren.Naar overzicht