Effectief afvallen dankzij een bindweefselmassage

03 juli 2017

Heeft u al van alles geprobeerd om af te vallen? Verliest u wel gewicht, maar blijft u probleemgebieden hebben? Kies dan voor een bindweefselmassage van Evita Beauty Center. Dé oplossing om effectief en efficiënt af te vallen.

Het ontstaan van de bindweefselmassage

De bindweefselmassage is in 1950 ontwikkeld door de Duitse Elisabeth Dicke. Zelf leed ze destijds aan een ernstige doorbloedingsstoornis met een erg kleine kans op genezing. Ze ontwikkelde een speciale rugmassage met als resultaat pijnvermindering en een verbetering van de doorbloeding. De speciale rugmassage werd later bekend als de bindweefselmassage.

Vanaf de jaren ‘60 werd de bindweefselmassage ook in Nederland onderdeel van de opleiding tot heilgymnast, de voorloper van de fysiotherapeut.

Wat is bindweefsel?

Om te weten wat een bindweefselmassage doet, is het handig om te weten wat bindweefsel precies is. Bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen in ons lichaam. Bindweefsel heeft een steunende en verzorgende functie. Uw organen worden beschermd en hun vorm wordt bepaald. Daarnaast leidt bindweefsel ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt het tegen infecties.

Wat doet een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, de laag tussen de spieren en de huid.

Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing. Het resultaat is een verbetering van de conditie van de huid waardoor deze strakker en gladder wordt. Ideaal voor het verbeteren van lijntjes en huidverslapping in het gezicht, de hals en het decolleté of het verbeteren van cellulite.

Afvallen dankzij een bindweefselmassage

Zoals gezegd kan een bindweefselmassage worden ingezet voor het verbeteren van cellulite. Lukt het u niet om af te vallen en vet kwijt te raken op plekken die u voor ogen heeft? Of valt u wel af in gewicht, maar blijft u kampen met lokale overbelastingen zoals uw buik, benen of billen? Dan kan de lipomassage van Evita Beauty Center de oplossing bieden.

Lipomassage voor efficiënt en effectief afvallen

Lipomassage is een diepe bindweefselmassage. Het belangrijkste doel is om de huid van de heupen, billen, benen, armen en/of buik strakker te masseren. Het is een intensieve behandeling op plaatsen waar cellulite zich ophoopt.

Het juiste evenwicht tussen de productie en de afvoer van vetten is een natuurlijk proces waar de vetcellen verantwoordelijk voor zijn. Ondanks een perfecte levenshygiëne, een gezond eetpatroon en regelmatig sporten, gebeurt het vaak dat het vet zich gaat opstapelen. Opstapelen op plaatsen waar we dat juist niet willen. De oplossing? Lipomassage.

Wat is lipomassage?

Lipomassage is een pijnloze techniek die voortvloeit uit de endermologie. Het biedt onder andere een oplossing voor cellulite, gelokaliseerde vetten en een verslapte huid. Door lipomassage wordt diep in de huid een biologische respons ontketend, die zorgt dat de afvoer van vetten op gang wordt gebracht.

Hoe werkt lipomassage?

Lipomassage is een behandeling die wordt uitgevoerd met een LPG apparaat middels mechanisch roterende rollers. Via een slang wordt, net als bij een stofzuiger, lucht aangezogen. Het apparaat lift, rolt en masseert de huid en onderhuid zodanig dat weefselblokkades worden opgeheven en vetophopingen losser raken en verminderen. Hierdoor krijgt uw huid haar elasticiteit weer terug.

Het resultaat

Vanaf de eerste behandeling kunt u al resultaat zien. De behandelde zones zijn minder compact en minder verstopt. Uw silhouet wordt zichtbaar slanker en strakker en uw huid voelt gladder en zachter aan. Vanaf ongeveer zes lipomassages worden de resultaten nog beter.

Het beste behandelplan in uw situatie

Bent u overtuigd van de voordelen, mogelijkheden en resultaten van een bindweefselmassage om af te vallen? Kies dan voor de lipomassage van Evita Beauty Center. Samen gaan we op zoek naar het beste behandelplan voor uw situatie. Neem contact met ons op.Naar overzicht