Botox: dé oplossing tegen overmatig zweten

16 juni 2017

Iedereen zweet. Maar zweet u zoveel dat u er in het dagelijks leven last van heeft? En heeft u al van alles geprobeerd? Dan wordt het de hoogste tijd om een einde te maken aan overmatig transpireren. De oplossing? Een botoxbehandeling van Evita Beauty Center.

De oorzaken van overmatig zweten

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan overmatig zweten. In de meeste gevallen is het een onbekende oorzaak of een psychische oorzaak. In sommige gevallen is een bepaalde ziekte oorzaak van het transpireren:

 

 • Een te snel werkende schildklier, oftewel hyperthyreoïdie.
 • Suikerziekte.
 • Beschadiging aan het ruggenmerg.
 • Een bijniertumor, oftewel feochromocytoom.

 

Wat is Botox?

Botox is de afkorting van botuline toxine. Dit stofje wordt gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum en is een natuurlijk eiwit. De meeste mensen kennen Botox vooral als een antirimpelmiddel, maar Botox wordt voor veel meer toepassingen gebruikt, waaronder tegen overmatig zweten.

Botox wordt in uw spieren geïnjecteerd en zorgt ervoor dat er een plaatselijke ontspanning of verzwakking ontstaat.

De mogelijke behandelingen met botox

Botox kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

 

 • Botox tegen rimpels
  Een behandeling van botox tegen rimpels is één van de bekendste botoxbehandelingen. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier, zodat deze tijdelijk minder wordt. Doordat de spieren niet samen kunnen trekken, blijft de huid glad en zijn rimpels niet meer zichtbaar.
 • Botox tegen transpiratie
  Overmatig transpireren is prima te behandelen met Botox. Een bewezen effectieve en veilige behandeling.
 • Botox tegen migraine
  Ongeveer 70% van de gevallen met migraine of spanningshoofdpijn heeft baat bij een behandeling met Botox.
 • Botox tegen tandenknarsen
  Wanneer u tandenknarsen laat behandelen met Botox kan de spierspanning worden weggenomen en de klachten dus worden verminderd.

 

Botox tegen overmatig zweten

Overmatig transpireren wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Een botoxbehandeling tegen overmatig zweten kan de oplossing voor u zijn. De behandeling met botuline toxine blokkeert de werking van de zenuwen die uw zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze zweetklieren zweet produceren.

Een botoxbehandeling tegen overmatig zweten is onder andere geschikt voor de oksels, de voeten, de handen en het voorhoofd.

De behandeling

Wilt u Botox laten injecteren in uw oksels? Dan is het belangrijk om uw oksels voorafgaand aan de behandeling goed te scheren. Op deze manier kunnen wij de prikplaatsen netjes aftekenen. Per oksel gaat het om ongeveer 12 tot 18 prikjes. Over het algemeen duurt de behandeling van de oksels ongeveer 20 minuten.

De behandelingen van de voeten, de handen en het voorhoofd duren over het algemeen maar enkele minuten. In deze tijd geven we u meerdere kleine injecties, waardoor er verschillende zweetkliertjes worden uitgeschakeld en u een goed resultaat krijgt.

Het resultaat

Twee weken nadat u uw botox injecties heeft gehad, werkt deze volledig. Na de behandeling zult u tot ongeveer 95% minder zweten op de behandelde plekken. Het effect houdt bij het behandelen van de oksels ongeveer zes tot twaalf maanden aan. Bij de handen en voeten is dit effect vier tot zes maanden merkbaar. Daarna zal er een nieuwe botoxbehandeling moeten worden ingepland.

Botoxbehandeling van Evita Beauty Center

Heeft u last van overmatig zweten en wilt u hier een eind aan maken? Kies dan voor de botoxbehandeling tegen overmatig zweten van Evita Beauty Center. In een vrijblijvend intakegesprek laten we u graag kennismaken met de mogelijkheden. Afspraak maken of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.Naar overzicht