Ongewenste haargroei? Kies voor elektrische epilatie.

07 augustus 2017

Heeft u last van ongewenste haargroei? En wilt u deze haren voor eens en voor altijd laten verwijderen? Dan is elektrische epilatie een uitstekende oplossing. Vooral als u blonde, grijze en rossige haren wilt laten verwijderen, aangezien deze door het tekort aan pigment meestal niet met laserontharing kunnen worden behandeld. Wilt u meer weten over elektrische epilatie? Lees dan snel verder.

Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is een veilige en effectieve methode om ongewenste haren te verwijderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een naaldje en stroom. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het zeker niet. Het naaldje is heel erg dun; net zo dun als het te verwijderen haar zelf. Het wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u helemaal niets van, aangezien dit een natuurlijke huidopening is. Daarna wordt er door de naald een stroompje geleid, waardoor het haar loslaat. Als het haartje los is, wordt deze met een pincet verwijderd.
 

De behandeling

De behandeling is niet geheel pijnloos. De meeste mensen ervaren het stroom op het haartje als hitte die in de huid ontstaat. Doordat de haartjes één voor één worden behandeld, is het een tijdrovende behandeling. Na afloop kan het behandelingsgebied van uw huid enigszins rood en gezwollen zijn. De eerste 48 uur na de behandeling is uw huid extra gevoelig, waardoor u voorzichtig moet zijn met zonlicht, de zonnebank, een bezoek aan de sauna en heet douchen. De eerste vier weken na het epileren is het belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen de zon door een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Het resultaat

Na iedere elektrische epilatie vermindert het aantal ongewenste haren. Het is de bedoeling dat de haren uiteindelijk definitief wegblijven. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat er na verloop van tijd toch weer nieuwe haren terug kunnen groeien. Door hormoonverandering en medicatie is het mogelijk dat donsharen in dikkere haren veranderen. Ongewenste haren die zijn verwijderd komen niet meer terug. Er is dus geen 100% garantie dat er nooit meer ongewenste haren op de behandelde plek zullen groeien.

Waar is elektrische epilatie het beste toe te passen?

Elektrische epilatie is uitermate geschikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei op een relatief kleine oppervlakte, zoals in het gezicht. Daarnaast biedt het uitkomst voor het verwijderen van dunne haren, omdat die met lichttherapie niet kunnen worden verwijderd. Datzelfde geldt voor het verwijderen van blonde, grijze of rossige haren, waarbij laserontharing niet goed werkt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheid tot elektrische epilatie bij Evita? Neem dan gerust contact met ons op. Dan gaan we samen met u kijken wat voor u de beste behandelmethode is.Naar overzicht