Het grote verschil tussen botox en fillers

18 juli 2017

Gaat het u steeds meer tegenstaan dat uw huid er ouder uit gaat zien? En heeft u een vermoeide uitstraling terwijl u zich juist heel energiek voelt? Dan wilt u daar natuurlijk graag vanaf. Maar hoe kunt u dat doen? Injectables zijn een goede cosmetische oplossing voor uw probleem. Dan hebben we het over botox en fillers. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee behandelingen? Dat gaan we in deze blog aan u uitleggen. Dan kunt u daarna kiezen welke behandeling het beste bij u past.

Wat is botox

Wat veel mensen niet weten, is dat botox de merknaam voor botuline toxine is, een natuurlijk eiwit dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Bij een behandeling met botox wordt de botuline toxine in een van de spieren geïnjecteerd. Hierdoor ontstaat een plaatselijke ontspanning van de spieren. Na ongeveer drie tot vijf maanden herstelt de activiteit van de spieren zich weer volledig.

Waarvoor kan botox worden ingezet

Rimpels

De bekendste werking van botox is die tegen rimpels. Door het injecteren van botuline toxine wordt de prikkel naar de zenuw van de spier geblokkeerd, waardoor deze tijdelijk minder wordt. Hierdoor kan de spier niet meer samentrekken, waardoor de huid glad blijft en rimpels minder zichtbaar zijn. 

Migraine

Migraine ontstaat soms door verhoogde spanningen in bepaalde spieren. Die kunnen door een injectie met botuline toxine worden stilgelegd, wat sommige patiënten enorm kan helpen.

Overmatig transpireren

Bij overmatig transpireren is een behandeling met botox bewezen effectief, waardoor het vaak door huisartsen wordt geadviseerd. Elke drie tot vijf maanden een behandeling en van overmatig zweten is geen sprake meer.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een vervelende gewoonte waardoor niet alleen het glazuur van de tanden wordt aangetast, maar wat ook kan zorgen voor hoofdpijn en pijn aan het kaakgewricht. Door een behandeling met botox kan de spierspanning worden weggenomen, waardoor de klachten verminderen.

Wat zijn fillers

Bij fillers gaat het om het opvullen van de huid. Het zijn vulmiddelen die met een dunne, holle injectienaald in de huid worden gespoten. Hierdoor wordt de huid opgevuld en komt het volume in uw gezicht weer terug. Het vulmiddel in fillers is hyaluronzuur, een natuurlijk bestanddeel van onze huid dat naarmate we ouder worden afneemt. Het effect van een behandeling met fillers houdt zo’n zes tot negen maanden aan.

Waarvoor kunnen fillers worden ingezet

Fillers worden vooral gebruikt om rimpels op te vullen. Dan kunt u denken aan de plooi tussen uw neus en lippen, de rimpels langs de mondhoeken en het opvullen van de jukbeenderen. Ook de wallen onder uw ogen kunnen met fillers worden opgevuld.

Wat is het verschil tussen botox en fillers

Bij fillers wordt het opvulmiddel hyaluronzuur in de huid gespoten, terwijl er bij botox een eiwit in de spieren wordt geïnjecteerd dat de spieren platlegt. Het effect van beide behandelingen is voor het oog hetzelfde, maar bij fillers geniet u iets langer van het resultaat. Waar fillers worden gebruikt om rimpels te laten verdwijnen, kan botox ook bij migraine, overmatig transpireren en tandenknarsen een oplossing zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van botox en fillers

Beide behandelingen kennen hun voor- en nadelen. Zo kan botox voor meerdere doeleinden worden gebruikt dan alleen rimpels, maar houdt het effect drie tot vijf maanden aan. Fillers bieden alleen bij rimpels uitkomst, maar daar heeft u zes tot negen maanden plezier van.

Bij Evita Beauty Center kunt u voor beide behandelingen terecht. Ook kunnen we u adviseren over welke behandelmethode het beste bij u past, want dat verschilt uiteindelijk per persoon. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een behandeling in te plannen. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak in een van onze salons.

 Naar overzicht