Van zomer naar herfst met huidverzorging op maat

27 oktober 2017

In de herfst vraagt uw huid om een andere verzorging dan gedurende de rest van het jaar. In de zomer heeft uw huid heel wat te verduren gekregen, dan kunt u denken aan de invloed van de zon, zeewater, het chloor in zwembaden en de airconditioning. In de herfst is het tijd om uw huid extra goed te verzorgen en de schade te herstellen. In dit blog hebben we op een rijtje gezet aan welke huidverzorging u in de herfst kunt denken.

Hydrateren

De vele zonuren hebben uw huid in de zomer waarschijnlijk behoorlijk uitgedroogd. In de herfst is het daarom tijd om de vochtbalans van uw huid te herstellen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van een voedende crème die uw huid hydrateert. Waar u in de zomer meestal nog niet zo doorheeft dat uw huid droog is, wordt uw huid in de herfst vaak erg trekkerig. Hydrateren met een goede gezichts- en bodycrème is dan het beste dat u kunt doen.
  

Scrubben

Waar u in de zomer nog een stralende zongebruinde huid had, ziet uw huid er in de herfst vaak wat dof uit. Gelukkig kunt u daar wat aan doen. We raden u aan om uw huid in de herfst eens per week te scrubben, vaker scrubben zorgt veelal voor irritaties. Tijdens het scrubben worden uw huidcellen vernieuwd, waardoor uw huid er weer stralend uitziet. Gebruik wel altijd een scrub op oliebasis, dan wordt uw huid ook meteen gevoed.

Handcrème  

Er is niets vervelender dan droge handen, en in de herfst hebben we er helaas allemaal wel eens last van. Dat komt natuurlijk door de kou, maar ook door de droogte binnenshuis of op kantoor. Een goede handcrème mag daarom niet uw handtas, op kantoor en in huis ontbreken. Voor in uw handtas zijn er genoeg kleine tubes handcrème te vinden die u makkelijk mee kunt nemen.  

Lipverzorging

Naast droge handen hebben velen van ons in de herfst ook last van droge en gescheurde lippen. Helaas zorgt de droge lucht in huis of op kantoor er ook voor dat de lippen uitdrogen. Zorg er daarom voor dat u altijd een goede lippenbalsem bij de hand heeft. Het kan ook helpen om een lipscrub op oliebasis te gebruiken.

Extra huidverzorgings tips

Niet alleen het gebruik van de juiste crèmes en huidverzorging in de herfst is belangrijk. Er zijn nog een aantal dingen die u kunt doen om uw huid te verzorgen. Zo raden we aan om niet te vaak te douchen of in bad te gaan. Dit onttrekt vochthoudende stoffen en natuurlijke vetten aan de huid, waardoor de huid eerder droog wordt. Dat geldt ook voor te lang en te heet douchen. Daarnaast is het verstandig om altijd voldoende water te blijven drinken, dat hydrateert de huid van binnenuit. Vergeet niet dat u zich in de herfst ook nog moet beschermen tegen de zon, de schadelijke uv-stralen zijn het hele jaar door aanwezig.

Natuurlijk kan een schoonheidsbehandeling bij Evita Beauty Center uw huid in de herfst ook veel goed doen. Bent u benieuwd naar de behandelingen die een droge huid ten goede komen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Meteen een behandeling inplannen? Dat kan ook. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak in een van onze beautycentra.Naar overzicht