Meer rimpels na een zonovergoten vakantie?

29 augustus 2018

De zomer loopt inmiddels op zijn eind, maar wat hebben we dit jaar lang kunnen genieten van de zon. In eigen land, maar natuurlijk ook in het buitenland. Na een jaar lang hard werken heeft u een heerlijke zonvakantie natuurlijk meer dan verdiend. Maar wat doet de zon eigenlijk met uw huid? Is het waar dat de zon voor meer rimpels zorgt? Moet u zich daar na een zonovergoten vakantie druk om maken?

De zon is de grootste boosdoener

Als we het over huidveroudering hebben, dan kunnen we concluderen dat de zon verantwoordelijk is voor het grootste deel van de zichtbare veroudering. Het is specifiek de uv-straling die meer dan 80 procent van de rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit veroorzaakt. Daarnaast is het inmiddels algemeen bekend dat de kans op huidkanker door uv-straling toeneemt. Zonnebrand en regelmatig smeren zijn daarom ontzettend belangrijk. Ze gaan versnelde veroudering van de huid door de zon tegen en beschermen tegen huidkanker.

Schade door de zon behandelen

Al doet u nog zo uw best met zonnebrand, de kans dat de zon alsnog schade aan uw huid aanricht is zeker aanwezig. Gelukkig bieden we bij Evita verschillende behandelingen die huidveroudering tegengaan. Hieronder lichten we deze kort toe.

Microdermabrasie

Bij microdermbrasie gebruiken we een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen. Met behulp van kristallen wordt het bovenste laagje van uw huid verwijderd. Hierdoor krijgt uw huid een hele nauwkeurige en gecontroleerde peeling en voelt uw huid gladder, zachter en frisser aan. Het resultaat: een stralende en jonger uitziende huid.

Endermolift rimpelbehandeling

Bij een rimpelbehandeling met de niet invasieve Endermolift-techniek wordt door mechanische stimuli het metabolisme van uw huidcellen ondersteund. Hierdoor wordt er meer elastine en collageen geproduceerd. Uw rimpels worden van binnenuit opgevuld zonder dat er injecties of operaties aan te pas komen. Het resultaat is een strakkere en jonger uitziende huid waarbij uw gezichtsuitdrukkingen behouden blijven.


Chemische peeling

Bij een chemische peeling pakken we het iets drastischer aan. Hierbij wordt uw bovenste huidlaag met een soort chemisch schuurmiddel verwijderd. Dat klinkt ingrijpend, maar uiteraard herstelt uw huid volledig na een chemische peeling. Het resultaat: een frissere en jonger uitziende huid.

Geïnteresseerd in een behandeling? Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd in een van de bovenstaande behandelingen of wilt u hier meer over te weten komen? Bij Evita helpen we u graag. Neem gerust contact met ons op. Dan gaan we samen met u kijken wat voor u de beste behandelmethode is.Naar overzicht