5 tips om een droge huid deze winter te voorkomen

08 november 2018

U herkent het vast wel: in de winter voelt uw huid opeens een stuk droger aan. Hoe kouder het buiten is, hoe erger dat lijkt te zijn. Door de kou is de luchtvochtigheid laag, waardoor uw huid sneller uitdroogt. Binnenshuis is dat ondanks de warmte van de verwarming niet veel beter. Met alle gevolgen van dien: droge handen, gebarsten lippen en schilferige benen. Vervelend en een grote ergernis van velen, maar gelukkig kunt u er wel aan doen. Hieronder geven we u 5 tips om een droge huid deze winter te voorkomen.

Tip 1. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis

We stipten het net al even aan: door een lage luchtvochtigheid droogt uw huid sneller uit. Zorg er daarom voor dat uw huis vochtig genoeg is. Dat kan door bakjes met water aan de verwarming te hangen of door natte thee- en handdoeken op de verwarming te laten drogen.

Tip 2. Voed uw huid van binnenuit

Het helpt om het tekort aan vocht van de huid van binnenuit aan te vullen. Drink in de wintermaanden daarom extra veel water of thee. Ook omega-3-vetzuren en vitamine A helpen om uw huid van binnenuit te voeden.

Tip 3. Maak uw huid goed schoon

Uw huid goed verzorgen, begint natuurlijk met het reinigen van de huid. Dat kan met een milde reinigingscrème. Af en toe goed scrubben om alle dode huidcellen van uw huid te verwijderen, is ook aan te raden. Scrub alleen niet te vaak, maximaal 1 keer per week, anders kan uw huid juist weer uitdrogen.

Tip 4. Gebruik een hydraterende crème

Na het reinigen van de huid, volgt het hydrateren. Gebruik hiervoor een lichte vochtinbrengende crème. Breng de crème na het douchen aan als uw huid nog niet helemaal droog is. Dan wordt er namelijk meer vocht vastgehouden in uw huid. Voor de huid in uw gezicht kunt u af en toe een hydraterend masker gebruiken. Let er dan wel op dat er geen alcohol of parfum in het masker zit, want dat droogt de huid juist weer uit.

Tip 5. Bescherm uw huid met olie

Na het hydrateren, kunt u uw huid beschermen tegen de kou door een laagje olie aan te brengen. Olie vormt een beschermlaag tussen uw huid en de omgeving, waardoor deze door vrieskou en gure wind minder snel uitdroogt. Daarnaast bevat het vitamines en andere voedingsstoffen die de huid verzorgen. Amandelolie is een hele fijne olie, maar u kunt ook prima olijfolie gebruiken.

Uw droge huid laten behandelen? Neem contact op!

Tijdens de wintermaanden heeft uw huid dus een beetje extra verzorging nodig. Bij Evita helpen we u daar graag bij. Bent u geïnteresseerd in een behandeling tegen een droge huid of wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Dan zorgen we er samen voor dat u ‘s winters geen last meer heeft van een droge huid.Naar overzicht