Fillers, hoe kunnen ze jou mooier maken?

17 januari 2019

Fillers, oftewel injectables, je hoort er van alles over. Is het nou tijdelijk of permanent? Wat is er allemaal mogelijk? Welke soorten zijn er? Om te beginnen is het goed om te weten wat fillers dan precies zijn. 

Veel mensen denken dat botox en fillers hetzelfde zijn. Dit is niet het geval. In tegenstelling tot botox leggen fillers de spieren niet plat, maar vullen ze de huid op. Hierdoor wordt er nieuw volume aangebracht in het gezicht. De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stofje dat vanzelf weer oplost na een paar maanden tijd. Uw lichaam breekt het namelijk af. Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in uw huid af. Het gevolg? Dehydratatie.

Er bestaan allerlei verschillende merknamen fillers: denk aan Juvaderm, Restylane, Princess en nog veel meer. Dit zijn allemaal semi-permanente fillers. Permanente fillers zijn namelijkverboden in Nederland omdat het voor allerlei vervelende complicaties kan zorgen.

Een fillerbehandeling met semi-permanente fillers behoudt zijn werking 6 tot 9 maanden. Door de filler lijkt de huid jonger, voller en elastischer. 

 

Vollere lippen door fillers

De bekendste toepassing van fillers? Het opvullen van de lippen. Dit heeft niet bepaald een positief imago, omdat er helaas klinieken zijn die fillers niet op de goede manier injecteren. Zo wordt er teveel geplaatst, of op de verkeerde plek. Dan lijkt het al snel erg onnatuurlijk. Dit hoeft absoluut niet! Laat fillers altijd bij een gecertificeerde kliniek zetten met ervaren artsen. Die prachtige volle lippen kunnen een enorm verschil maken in uw gezicht. Zo laat het uw neus kleiner lijken, uw gezicht smaller en uw gezicht algeheel beter in verhouding.

 

Wallen verminderen door fillers

Wist u dat u fillers ook kunt gebruiken om een vermoeide uitstraling tegen te gaan? Door donkere wallen onder uw ogen lijkt u al snel minder energiek. Dat komt vaak door dunner wordende huid onder uw ogen. Dit hoort bij het verouderingsproces. Door het inspuiten van fillers onder de ogen krijgt dit gebied weer meer volume. Automatisch wordt de donkere kleur onder de ogen minder en oogt de huid strakker.

 

Een strakkere kaaklijn door fillers

Een jeugdig uiterlijk gaat hand in hand met een mooie, strakke kaaklijn. De kaaklijn is ontzettend bepalend voor een gezicht. Naarmate u ouder wordt, verslapt de kaaklijn onvermijdelijk. Dat komt doordat het kaakbot slinkt. Dit heeft allerlei deukjes, kwabjes en hamsterwangen als gevolg. Fillers zijn een ideale manier om een jeugdige, natuurlijk uitziende kaaklijn terug te krijgen.

 

Een neuscorrectie door fillers

Wist u al dat semi-permanente fillers zelfs gebruikt kunnen worden om de neus te corrigeren? Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van een knobbel, deuk of andere imperfectie aan de neus. Ook een kromme neusrug kan makkelijk worden gecorrigeerd met fillers. En dat allemaal zonder operatie. Het effect is direct zichtbaar (in tegenstelling tot een operatie) en het resultaat blijft een jaar zichtbaar. 

 

Prachtige jukbeenderen door fillers

Het kenmerk voor jeugdigheid is een V-vormig gezicht. Naarmate u ouder wordt, krijgt het gezicht meer een omgekeerde V-vorm. Door het opvullen van jukbeenderen met fillers krijgt uw gezicht een subtiele lift. Op deze manier lijkt u meteen jonger, minder vermoeid maar nog steeds naturel.

 

Lijnen langs de mond verminderen 

Een bekend probleem: een opvallende plooi tussen de zijkanten van neus en lippen. Deze wordt nóg dieper als u lacht. Deze wordt naarmate u ouder wordt steeds dieper. Dat komt doordat uw huid stevigheid en elasticiteit verliest. Vult u deze plooi op met fillers? Dan is het resultaat een gladdere en frissere uitstraling.

 

Maak een afspraak

Bent u zelf geinteresseerd in fillers? Maak eenafspraak of vraag meer informatie aan.  

 Naar overzicht