Behandel uw huidproblemen met een chemische peeling

11 april 2019

Heeft u last van huidproblemen als grove poriën, rimpels, littekens en acne? Dan kan een chemische peeling uitkomst bieden. Maar wat is een chemische peeling eigenlijk? En is het wel veilig voor uw huid? We kunnen ons goed voorstellen dat deze vragen u bezighouden. Daarom vertellen we u graag wat meer over chemische peelings. Lees hier hoe een behandeling eruitziet en waar u rekening mee moet houden.

Wat is een chemische peeling?

Laten we bij het begin beginnen. Een peeling is een techniek waarbij we oude oppervlakkige huidcellen verwijderen. Dit geeft nieuwe, jonge huidcellen de kans om aan de oppervlakte te komen. Hierdoor ziet uw huid er weer zacht en egaal uit. Bij een chemische peeling verwijderen we de oppervlakkige huidcellen met een soort chemisch schuurmiddel. Dat klinkt heftig, maar na de behandeling herstelt uw huid zich volledig.

Voor welke huidproblemen is een chemische peeling de oplossing?

Er is een hele reeks huidproblemen waarbij een chemische peeling een goed resultaat geeft. Heeft uw gezicht door de jaren heen veel schade opgelopen? Zoals littekens door langdurige acne of schade door de zon? Dan is een chemische peeling een zeer geschikte behandeling. Maar ook voor het verminderen van rimpels, oneffenheden, pigmentvlekken, grove poriën en acne kunnen we een chemische peeling aanraden.

Is een chemische peeling veilig voor uw huid?

Voor elk huidprobleem is er een specifieke chemische peeling die het beste resultaat geeft. Door ingrediënten als zuren en chemicaliën vraagt u zich misschien af of een chemische peeling wel veilig is. Het antwoord is ja. Niet alle chemicaliën en zuren zijn slecht. Belangrijk is wel dat u na de behandeling de tijd neemt om uw huid te laten herstellen. De eerste dagen na de peeling is uw huid droog en voelt het trekkerig aan. Uw huid is gevoeliger en bescherming tegen de zon is ontzettend belangrijk. Na 2 weken is uw huid grotendeels hersteld. Uw huid is gladder, zachter en elastischer en ziet er een stuk beter uit.

Een chemische peeling bij Evita Beauty Center? Neem contact op!

Bij Evita Beauty Center bent u voor een chemische peeling aan het juiste adres. Onze ervaren huidtherapeuten vertellen u graag welke chemische peeling de juiste keuze is voor uw huid. Neem gerust contact op voor meer informatie. Meteen een behandeling inplannen? Dat kan ook. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak in een van onze salons.Naar overzicht