Voed je huid van binnenuit. Top 3 voeding voor een prachtige, stralende huid.

23 januari 2017

Mensen smeren meestal met allerlei crèmes en middeltjes om een zachte, mooie huid te krijgen. Er is alleen een probleem met deze cosmetische middelen: zodra je ermee stopt, lijkt je huid binnen no-time juist nog ouder dan voorheen. Dit komt omdat de meeste middelen veel chemische en verslavende stoffen bevatten. Een oprecht mooie huid komt dus vooral van binnenuit. En daar heb je zelf veel invloed op. Hieronder vind je daarom de drie meest effectieve voedingsmiddelen die je die perfecte, mooie huid geven!

1. Water

Met stip op nummer één staat water. De huid moet voldoende gehydrateerd zijn om überhaupt te kunnen stralen. Bij onvoldoende vocht voelt de huid droog en lijkt deze rimpeliger. Zorg daarom dat je dagelijks zo'n 1,5 liter water binnenkrijgt. Het beste is om dit vocht uit waterrijke groente en fruit te halen. Water uit deze bronnen is namelijk veel zuiverder dan water uit flessen en de kraan. Bovendien krijgt u dan meteen weer extra groente en fruit binnen!

2.  Fruit

Fruit zit, zoals we allemaal wel weten, boordevol vitamine C. En vitamine C zorgt onder andere voor de aanmaak van collageen. Collageen is een eiwit dat nodig is voor de vorming van bindweefsel en zorgt voor een elastische en superzachte huid. In de meeste potjes crème zit dan ook vitamine C. Alleen is de hoeveelheid die producenten erin stoppen veel te weinig om effect te hebben. Om de maximale hoeveelheid vitamine C uit fruit te krijgen, eet je het nooit in combinatie met ander eten. Fruit wordt namelijk door de darmen opgenomen, in tegenstelling tot de meeste andere etenswaren. Als het fruit de maag niet kan passeren, doordat ander voedsel de doorgang blokkeert, gaat het schiften. En dat is ook niet goed voor je huid!

3. Tomaten

Tomaten doen we overal in. Je vindt het in ketchup, pastasauzen, op pizza en noem het maar op. Maar ook eten we ze graag rauw in salades of met een blaadje basilicum. Uit onderzoek is gebleken dat tomatenpuree supergoed werkt tegen rimpels en huidveroudering. Meng daarvoor iedere dag tien eetlepels tomatenpuree met 10 gram olijfolie. De werkzame stof in tomaten is de antioxidant lypoceen. Deze zorgt voor de aanmaak van procollageen, een eiwit dat de huidstructuur verbetert. Bovendien vermindert lycopeen de schade die uv-licht veroorzaakt.

Last van huidproblemen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Toch is het soms moeilijk om snel van huidproblemen af te komen. Evita weet dit en biedt om die reden verschillende effectieve huidbehandelingen aan. Wil je meer weten over het krijgen van een perfecte huid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen de verschillende mogelijkheden kunnen bespreken.Naar overzicht