Uw benen zomerproof met ontharingsbehandelingen van Evita

23 januari 2017

De winter is bijna voorbij en de lente komt er alweer aan. En voor je het weet is het zelfs alweer zomer. En de zomer betekent dat je weer jurkjes en korte broeken kunt dragen! Maar ook de lentes kennen tegenwoordig hun hittegolven in Nederland. Dus hoe eerder blote benen-proof, hoe beter.

Ontharen door de eeuwen heen

Ontharen is niet alleen iets van deze tijd. Al sinds het bestaan van de mensheid ontharen we ons lichaam. Zo schoren en epileerden de Romeinen hun gezicht. En in het oude Egypte ontdeed men zich van al het lichaamshaar, inclusief hoofdhaar. Enkele eeuwen geleden lieten vrouwen ook deels hun hoofdhaar verwijderen, zodat hun voorhoofd hoger leek.

Kortom, sinds mensenheugenis staat ontharen gelijk aan schoonheid. En aangezien we vanaf de 20e eeuw ook met blote benen rondlopen, hoort bij schoonheid nu dus vooral gladde benen.

Manieren van ontharen

Ook de manieren waarop we ontharen veranderde door de tijd heen. Scheren deed men bijvoorbeeld eerst met schelpen en stenen. Maar ook epileren was al vroeg ontdekt. Hiervoor gebruikte men methodes zoals draad, maar ook bepaalde pincetten. Er waren ook een aantal volken, zoals de Egyptenaren, die voornamelijk de harsmethode gebruikten.

Haren harsen

Inmiddels zijn de schelpen en stenen vervangen door scheermessen. En epileerapparaten vervingen het draad en de historische pincetten. Maar één methode is onveranderd gebleven: harsen. En uiteindelijk gaan we anno 2017 daar toch weer het meest naar terug. Harsen is namelijk één van de meest populaire onthaarmethodes. Het is simpel, doeltreffend en het haar blijft wekenlang weg.

Laserontharing

Toch zijn er ook veel mensen die zo'n tijdelijke onthaaroplossing niet meer voldoende vinden. Daarom biedt Evita behalve harsbehandelingen ook laserontharing aan. Daarmee ben je  permanent van ongewenst haar verlost.

Voor meer vragen hierover of voor het maken van een afspraak, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Zo zijn je benen alvast weer klaar voor het mooie weer. Laat de zomer maar komen!Naar overzicht