De meest effectieve cellulite behandeling tegen sinaasappelhuid

26 mei 2017

Heeft u last van cellulite? De welbekende sinaasappelhuid? Vervelend, maar u kunt er iets aan laten doen. Bent u benieuwd naar de meest effectieve cellulite behandeling? Lees dan vooral verder, want in dit artikel behandelen we de verschillende mogelijkheden om cellulite tegen te gaan.

Wat is cellulite?

Cellulite is oppervlakkig vetweefsel dat in het oog springt door een verslechterde doorbloeding. Het zijn ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Wist u dat 90% van de vrouwen in meer of mindere mate last heeft van de sinaasappelhuid? Cellulite komt met name op de benen, billen en dijen voor.

Cellulite of cellulitis?

Cellulite wordt ten onrechte ook vaak cellulitis genoemd. Waar cellulite dus een ophoping is van vocht, vet en afvalstoffen, is cellulitis een huidinfectie.

Hoe wordt cellulite veroorzaakt?

Kort door de bocht wordt cellulite als volgt veroorzaakt:

  • De onderhuidse doorbloeding wordt slechter.
  • Een slechtere doorbloeding betekent dat er minder voedingsstoffen worden aangevoerd en ook minder afvalstoffen worden afgevoerd.
  • Doordat de afvalstoffen slecht worden afgevoerd, ontstaan er onderhuidse vetophopingen van deze afvalstoffen.
  • Door de opgehoopte afvalstoffen kan vocht niet langer gelijkmatig over het huidoppervlak worden verdeeld, met als resultaat een bobbelig oppervlak.
  • Hierdoor wordt de bloedtoevoer en doorbloeding nog slechter.


Cellulite is een vicieuze cirkel dus.

Een effectieve cellulite behandeling

Er zijn veel mythes de wereld in geholpen door dokters, wetenschappers en farmaceuten die van alles beweren om van de sinaasappelhuid af te komen. Verschillende zalfjes, water drinken, sporten, speciale cellulite diëten, laserbehandelingen, etc. En natuurlijk water drinken, sporten en op uw eten letten is goed voor u, maar geen effectieve behandeling tegen cellulite. Maar wat dan wel?

Er zijn verschillende manieren om cellulite (sterk) te verminderen.

1.    Liposuctie
Met behulp van liposuctie worden plaatselijke vetophopingen gericht verwijderd. Een liposuctie behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en heeft een korte hersteltijd.

2.    Endermologie
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De huid en het onderhuids bindweefsel worden stevig gemasseerd. Met als gevolg een betere doorbloeding van de huid, lymfedrainage en het verzachten van eventueel (litteken)weefsel.

3.    Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage stimuleert de afvoer van afvalstoffen, bevordert de doorbloeding en zet aan tot celvernieuwing. De deukjes in de huid worden minder diep en het huidoppervlak wordt gladder en strakker.

De cellulite behandeling van Evita Beauty Center

Evita Beauty Center maakt voor het behandelen van cellulite gebruik van lipomassage. Lipomassage is een techniek van endermologie en biedt de oplossing voor cellulite. Lipomassage is een plaatselijke, mechanische simulatie. Het is eigenlijk een mechanische bindweefselmassage.

Door middel van deze techniek wordt de doorbloeding en de lymfecirculatie verbeterd. Met als gevolg een versnelde stofwisseling en het vrijmaken van ingekapselde vetten.

Interesse? Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een pijnloze, veilige en effectieve cellulite behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op met Evita Beauty Center. We laten u graag kennismaken met onze uitgebreide mogelijkheden.Naar overzicht